Mobile web versie

De wanderen-app


Op pad met de WANDEREN-app

Op het scherm zie je plekken in jouw buurt waar je iets kunt beleven. Jij kiest welke kant je opgaat, of je een verhaal je wilt volgen of dat je je laat verrassen. Met augmented reality zie je stippen, iconen en foto's in je scherm. Hoe dichterbij hoe groter de stip. Ben je er dan wordt het item opgeroepen en hoor en of zie je iets.

Tips gebruik en aanzetten mobiele data

 

Kies de Mix of een thema

In de app zitten vijf thema's:

gevogel:   
Zoom in en uit, verander van perspectief en ga op in het gevogel.

Hierin vind je prachtige vogelfoto's, vogelverhalen, visies op natuurbeheer een en 9 heel vreemde vogels.

 

mensenmoes
Ga op wereldreis en ontmoet de ander van dichtbij.

Verhalen van mensen over ... alles en gedichten op muziek

 


beemd
Ga mee met Beemd: luister, zie, voel, ruik en ontdek de natuur in de wijk.

In dit thema gaat over beleving, eetbare natuur en kleine beestjes.

 


wisselaar
Ga van hot naar her met de wisselaar en laat je hersens husselen.

De fantasie, beleving van ruimte en plek en vreemde associaties op de buurten.

 

zandloper
Draai mee met de tijd en duik in de geschiedenis.

De historie van het wandergebied, onderduikers, en prachtige metaforische verhalen over de historie van het gebied in de personages van Broek en haar zusje Simontje en vriendinnen  Boter en Zwan.

WAAR KUN JE WANDEREN?

De wanderen-app is gemaakt voor de Merenwijk van Leiden, Kagerzoom ( ‘het Ommetjesgebied’),  Strengen, Tengnagel en het publieke deel van de Zwanburgerpolder van Teylingen.

WAAR KOMEN DE VERHALEN EN FOTO'S VANDAAN?

De verhalen en foto's komen grotendeels uit de wijk. Door op stap te gaan met bijvoorbeeld een vogelaar, bioloog, IVN gids, molenaar, jager en historicus heb ik bijzondere verhalen en informatie verzameld over de wijk. Ik heb gepraat met mensen van andere culturen en hen gevraagd naar herinneringen, geuren, smaak, eten en foto’s. Ook andere mensen zijn op pad gegaan om te verzamelen.

De verhalen vormden de inspiratie voor Pepijn Smit, theatermaker en schrijver, die verschillende verhaallijnen heeft vormgegeven in de app. Hij brengt de straten tot leven en laat de polder dansen. Stemacteurs hebben de verhaallijnen ingesproken. De geluiden van de wijk zijn versmolten tot een soundscape te horen op de rondweg, deze gaat rond en rond en rond. Wanneer je over de broekweg loopt kun je de hartslag van de wijk horen. De Broekweg is een metaforische aorta voor de wijk als levend wezen.

 

VERDWALEN KAN OOK LEUK ZIJN


Als inwoner van de Slaaghwijk/Merenwijk beleef ik veel plezier aan het ontdekken van nieuwe plekjes, weggetjes en bijzondere mensen. De visie van WANDEREN sluit aan bij mijn eigen beeldende werk.

 

MIJN BEELDEND WERK


In mijn werk als beeldend kunstenaar hou ik mij bezig met mensen: hoe gaan we om met onze omgeving, met onze wereld, met elkaar? Dankzij de media kijken we naar beelden van de hele wereld. Alles is op te zoeken op internet, of komt vanzelf binnen via de televisie en andere media. Hoe verhoud je je daartoe als mens, hoe ga je om met al die informatie? Voor WANDEREN zet ik de nieuwe media omgekeerd in. Ik richt ze dichtbij, ik zoom in. Maar ook hier kun je je afvragen welke verhalen waar zijn en welke niet. 

Bij het maken van mijn beelden ga ik uit van een idee. Dat leidt ertoe dat mijn beelden nogal uiteenlopend zijn in materiaal. Dit keer heeft mijn werk zelfs de vorm van een app. Wil je meer weten over mijn werk, kijk dan op www.fleurvandenberg.nl

 

Meer Lezen over de totstandkoming van wanderen-app

 

Filmje gemaakt voor de crowdfunding van wanderen

wanderen-en-wijken-voor-kunst-leiden