Mobile web versie
thumbnail

MONSTERS IN 'T JOPPE


Persbericht, Leiden, Merenwijk, mei 2014

WANDEREN – HET MONSTER VAN ‘T JOPPE

Monsters in ‘t Joppe

Is ’t Joppe, de plas ten noorden van de Merenwijk, het Loch Ness van de Merenwijk? Er gaan geruchten dat er een monster in huist. De plas is er in elk geval diep genoeg voor, want dankzij de zandafgravingen waardoor de plas is ontstaan, is het water daar op sommige plaatsen wel bijna vijftig meter diep, althans dat zeggen de geruchten.

Botten en andere schatten

In en rond ’t Joppe, in natuurgebied de Strengen en de Tengnagel, zijn botten opgedoken die wel eens uit de prehistorie zouden kunnen stammen. Om die botten te onderzoeken komt de vermaarde doctorandus Os Crudus eind juni speciaal naar de Merenwijk. Dan gaat hij ook op zoek naar nieuwe schatten bij de Tengnagel, het schiereiland dat in ’t Joppe steekt.

Schatvissen met Wanderen

Kinderen die docturandus Os Crudus willen helpen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar fleur@fleurvandenberg.nl en 12 euro te doneren. Dan kun je (onder begeleiding van een volwassene) meehelpen zoeken en vissen naar botten en andere bijzondere vondsten. Na onderzoek door de doctorandus mogen de botten als trofee mee naar huis.

Wanderen

Wanderen is een kunstproject van Fleur van den Berg voor iedereen in de Leidse Merenwijk en daarbuiten. Met een app voor smartphones laat ze gebruikers met verhalen, geluiden en ervaringen dwalen door de wijk en het natuurgebied erachter en zo hun omgeving op andere manieren beleven. 

Meer informatie:

Twitter: @InDeMerenwijk #wanderen
Facebook: https://www.facebook.com/fleurvandenBerg.sculptures