Mobile web versie
thumbnail

Crowdfunding wanderen geslaagd


 

Dankzij de bijdragen van de donateurs op Voordekunst.nl, en dankzij de hulp van velen bij de promotie van haar plan, kan Fleur van den Berg de Wanderen-app gaan maken. Met deze gratis app kan iedereen al in het najaar door de Leidse Merenwijk en achtergelegen polder dwalen en de geheimen en verhalen van die op het oog zo doorsnee wijk ontdekken.

Citaat van een donateur:

“Dit project is echt op maat voor de Merenwijk. Ik wander al jaren zo door de wijk, alleen weet ik nu dat het een naam heeft (en dat ik niet de enige ben die het doet)!”

Beleef je wijk door andere ogen
Verzamel eetbare planten voor de salade terwijl je een wandeling maakt, duik naar schatten in ’t Joppe, ga op stap met Urban Explorers, hoor een muurgedicht voorgedragen worden ga terug in de tijd, of beweeg je in een andere dimensie.  In samenwerking met theatermaker, schrijver  Pepijn Smit en app-bouwers Tabworld bouwt Fleur de komende maanden aan een dwaaltocht door de Merenwijk. In de app komen bijzondere verhalen, beelden en soundscapes geïnspireerd en gebaseerd op wat er in de wijk is gevonden en verzameld. 
De voortgang van het project is te volgen op  Facebook (FleurvandenBerg.sculptures), op Twitter (@InDeMerenwijk) en op de website www.wanderen.nl.

Citaat van een donateur:

“Goed initiatief. Kleur en fleur aan de wijk is goed. Zeker voor kids. Belangrijk is ook om te zien dat dichtbij zulke mooie dingen te zien zijn.”

Wie van ver komt, kan veel verhalen. In de Merenwijk leven veel culturen samen. Heb je een verhaal te vertellen? Of ken je iemand met een goed verhaal, verteld vanuit een van de culturen die de Merenwijk rijk is? Stuur dan een mail naar fleur@fleurvandenberg.nl.

Citaat van een donateur:

“ Hoe leuk is het om een gewone wijk in een gewone stad persoonlijker te maken.”